
Oto kilka rzeczy, które pomagają w kuchni wegetariańskiej/wegańskiej dzięki czemu nie muszę spędzać tam tyle czasu. Czasem są dni, kiedy chce poeksperymentować, ale wolę spędzić czas na dworze z dziećmi niż kolejne godziny w kuchni. Czas na kilka małych sztuczek, które ułatwiają mi życie! Są tak banalne, że można je stosować w każdej kuchni!
- Zupa starczy na 2 dni! Gotuj na więcej niż jeden dzień!
- Zamroź kotlety! Kiedy zostaje kotletów, zrobię ich więcej (podobnie z pierogami) wsadzam do zamrażarki! Kiedy mam miej czasu, albo zwyczajnie siły wystarczy rozmrozić i gotowe.
- Farsze, mieszanki przygotowuję dzień wcześniej a potem tylko smażę. Połowa pracy za mną.
- Korzystam z jednego składnika gotowego! Zaoszczędza czasu i pieniędzy. Najczęściej są to gulasze, pulpety, gołąbki.
- Raz w tygodniu staram się zrobić vege fastfood: czasem to buritto, czasami pizza, frytki, vege burger. Domowe i szybkie.
- Tofu na ratunek! To moje koło ratunkowe. Szybkie kotleciki, serek do sałatki, farsz do czegokolwiek! Super wypełnienie na szybko!
Dodaj komentarz