Zdrowy granat dla kobiet w ciąży

 Ostatnio znalazłam ciekawą informację. Bogaty w antyoksydanty i ogromne ilości witaminy C
granat wpływa pozytywnie na rozwój płodu a dodatkowo na rozwój mózgu dziecka! Owoce
granatu dodatkowo wzmacniają naszą odporność i są przepyszne. Mogą również wpływać na 
poprawę trawienia i wzmocnienie żył. Warto od czasu do czasu spałaszować ten czerwony 
owoc. Najlepiej pokroić go na ćwiartki i wtedy wyciągnąć z niego to co najcenniejsze, czyli
drobne, rubinowe diamenciki. obranie nie zajmuje dużo czasu, a koniecznie trzeba pozbyć się
gorzkiej skórki- błonki, która oddziela ziarenka. Można jeść wprost świeże, dodawać do
deseru lub wrzucić do sokowirówki i wycisnąć sok!
Mama wielu pasji, zawsze zajęta jakimiś nowymi pomysłami i projektami. Uwielbiam odkrywanie świata z moimi dziećmi, naukę poprzez zabawę, kreatywne niespodzianki i wspólne gotowanie. Blog to miejsce, w którym dzielę się własnymi doświadczeniami i wiedzą! Zapraszam!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.